Miles in de media

  • Beweging in kwetsbaarheid - Talkshow #6 - Blik op de toekomst - tafelgesprek 3 (1 juli 2021)
  • Online Zorgtechnologiefestival van GGz Breburg (31 maart 2021)
  • EditieNL: uitvinder tegen wil en dank (20 maart 2021)
  • Online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn (18 maart)
  • Algemeen Dagblad (premium): Nederlandse smartwatch moet patiënten met een psychose helpen (9 maart 2021)
  • Trouw: Een horloge met gps-tracker: de vrijheid tegemoet met een noodstop om de pols (4 maart 2021)
  • Podcast (Science ON AIR): smartwatch voor mensen met een (ernstige) psychische aandoening (4 maart 2021)
  • Podcast (Science ON AIR): instrument voor het meten van de kwaliteit van bestaand van alle mensen (4 maart 2021)
  • Podcast (Nalta): Miles, je maatje onderweg. Familie innovatie kracht! (3 november 2020)
  • De Telegraaf - bijlage Vrouw - Hannah over Miles (10 oktober 2020)


1 juli 2021

Tijdens de online Talkshow van ZonMw is het boek "Op reis met Miles" overhandigd en is wat vertelt over de Miles smartwatch. Het boek vertelt het verhaal van de Familie van der Weg die een reis begon om de kwaliteit van leven te verbeteren van hun zoon/broer en lotgenoten met een ernstige psychische aandoening. Het boek bevat verder verhalen van meer dan 30 mensen (zorgverleners, andere deskundigen, docenten en studenten) die met hun zijn gaan meereizen. Het boek heeft een drieledig doel:

  1. Verantwoording aan ZonMw voor wat met de ontvangen subsidie is gedaan en hoe het idee over een oplossing is gerealiseerd.

  2. Hartelijk bedankje aan de meer dan 200 meereizigers en 20 organisaties die met de familie zijn gaan meereizen. Door hun ondersteuning, meedenken en meedoen is het mogelijk geworden om de Miles Watch en alles wat hierbij hoort te ontwerpen en ontwikkelen.

  3. Inspiratiebron voor alle mensen die rondlopen met een idee om het leven van mensen met een kwetsbaarheid of aandoeining mooier te maken.

Kijk hier voor het tafelgesprek van de de ZonMw talkshow waarin het boek wordt aangeboden

Gebruik het contactfomulier wanneer je het boek wilt bestellen. De kosten van het boek zijn 25 euro (inclusief verzendkosten).


31 maart 2021

Tijdens het online Zorgtechnologiefestival van GGz Breburg werd Martin van der Weg aan tafel geïnterviewd door zorgprofessionals over de Miles oplossing. Ook beantwoordde hij vragen van kijkers.

Kijk hier voor het tafelgesprek (0:57:30 - 1:15:35 min)


20 maart 2021

In EditieNL waren Martin van der Weg en zijn zoon Salim van der Weg te zien over de zorginnovatie Miles smartwatch.

Kijk hier het nieuwsitem in EditieNL (03:30 - 06:08 min)

Lees hier het achtergrondartikel op RTL Nieuws


18 maart 2021

De presentatie met de titel "Innovatiereis: met smartwatch Miles meer vrijheid, veiligheid en zelfredzaamheid" vertelden Hannah en Martin van der Weg tijdens het online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn over het ontstaan en ontwikkeling van de smartwatch Miles. Ook deelden ze met de kijkers hun tips en trucs.

Kijk hier voor hun presentatie


9 maart 2021

Martin van der Weg was ten einde raad toen zijn zoon met schizofrenie twee weken vermist was en psychotisch en verwaarloosd werd teruggevonden. Samen met patiënten van de GGZ-instelling Parnassia ontwikkelde hij een horloge waaraan beide partijen houvast hebben.

Lees hier het artikel in het Algemeen Dagblad


4 maart 2021

Hoe zorg je ervoor dat verwarde personen niet verdwalen als ze een stukje gaan wandelen? De familie Van der Weg bedacht een oplossing: een horloge met gps-tracker zodat psychiatrische patiënten makkelijk terug te vinden zijn. Een uitkomst voor zoon Salim.

Lees hier het artikel in dagblad Trouw


4 maart 2021

Gesprek van Karin van den Boogaert (Science ON AIR) met Remco Mostert (Stichting POS) en Martin van der Weg (Stichting Bestaanskracht). Het gesprek gaat over een smartwatch met app waarmee mensen met een ernstige psychische aandoening een houvast wordt geboden wanneer ze buiten de ggz-instelling zijn. De app biedt een aantal functies ter versterking van de zelfredzaamheid. Daarnaast wordt voorkomen dat iemand vermist wordt. Wanneer het iemand niet lukt zelfstandig terug te komen naar de woonlocatie kan deze persoon worden opgehaald. Het doel hiervan is om de kwaliteit van bestaan van deze mensen te vergroten.

Link naar de podcast smartwatch voor mensen met een (ernstige) psychische aandoening


4 maart 2021

Gesprek van Karin van den Boogaert (Science ON AIR) met Remco Mostert (Stichting POS) en Martin van der Weg (Stichting Bestaanskracht). Het gaat over het model van de kwaliteit van bestaan van Schalock en Verdugo. Op basis van dit model is een lijst met 48 vragen opgesteld. Er zijn 6 vragen per domein: emotioneel welbevinden, persoonlijke relaties, materieel welbevinden, persoonlijke ontwikkeling, lichamelijk welbevinden, zelfbeschikking, sociale integratie en rechten. Dit instrument kan ook prima worden ingezet bij mensen zonder of met een beperking. Het is hiermee een universeel instrument waarmee een goed beeld wordt verkregen over wat de kwaliteit van bestaan is van een persoon. Het instrument was bedoeld om in de pilot van de Miles smartwatch te worden gebruikt. Dat bleek nog iets te vroeg. Hopelijk wordt het gebruikt na de pilot voor aanvullend wetenschappelijk onderzoek.

Link naar de podcast over het instrument voor het meten van de kwaliteit van bestaan van alle mensen


3 november 2020

Mike Veldhuis (partner in Nalta) in gesprek met vader en dochter Martin en Hannah van der Weg over hoe je als familie het verschil kunt maken voor je zoon en broer die kampt met een psychiatrische aandoening. En hoe een smartwatch/app het gevoel van vrijheid en geruststelling teruggeeft aan mensen die dat nodig hebben.

Link naar de podcast en blog (samenvatting) Miles, je maatje onderweg. Familie innovatiekracht!


10 oktober 2020

Hannah’s broer heeft schizofrenie: Hij is al tientallen keren vermist geweest. Op zaterdag 10 oktober is het de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Een dag die een bijzondere betekenis heeft voor Hannah: haar ouders en zussen hebben samen de Stichting Bestaanskracht opgericht. In oktober brengen zij de zorginnovatie ‘Miles’ uit, een smartwatch en app voor de GGZ om vermissingen te voorkomen en de zelfredzaamheid voor cliënten als Hannah’s broer Salim (32) te vergroten.

Download hier het artikel