Miles in de media

  • EditieNL: uitvinder tegen wil en dank (20 maart 2021)
  • online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn (18 maart)
  • Algemeen Dagblad (premium): Nederlandse smartwatch moet patiënten met een psychose helpen (9 maart 2021)
  • Trouw: Een horloge met gps-tracker: de vrijheid tegemoet met een noodstop om de pols (4 maart 2021)
  • Podcast (Science ON AIR): smartwatch voor mensen met een (ernstige) psychische aandoening (4 maart 2021)
  • Podcast (Science ON AIR): instrument voor het meten van de kwaliteit van bestaand van alle mensen (4 maart 2021)
  • Podcast (Nalta): Miles, je maatje onderweg. Familie innovatie kracht! (3 november 2020)
  • De Telegraaf - bijlage Vrouw - Hannah over Miles (10 oktober 2020)


20 maart 2021

De presentatie met de titel "Innovatiereis: met smartwatch Miles meer vrijheid, veiligheid en zelfredzaamheid" vertelden Hannah en Martin van der Weg tijdens het online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn over het ontstaan en ontwikkeling van de smartwatch Miles. Ook deelden ze met de kijkers hun tips en trucs.

Kijk hier het nieuwsitem in EditieNL (03:30 - 06:08 min)

Lees hier het achtergrondartikel op RTL Nieuws


18 maart 2021

De presentatie met de titel "Innovatiereis: met smartwatch Miles meer vrijheid, veiligheid en zelfredzaamheid" vertelden Hannah en Martin van der Weg tijdens het online Kennisfestival over Technologie in Zorg & Welzijn over het ontstaan en ontwikkeling van de smartwatch Miles. Ook deelden ze met de kijkers hun tips en trucs.

Kijk hier voor hun presentatie


9 maart 2021

Martin van der Weg was ten einde raad toen zijn zoon met schizofrenie twee weken vermist was en psychotisch en verwaarloosd werd teruggevonden. Samen met patiënten van de GGZ-instelling Parnassia ontwikkelde hij een horloge waaraan beide partijen houvast hebben.

Lees hier het artikel in het Algemeen Dagblad


4 maart 2021

Hoe zorg je ervoor dat verwarde personen niet verdwalen als ze een stukje gaan wandelen? De familie Van der Weg bedacht een oplossing: een horloge met gps-tracker zodat psychiatrische patiënten makkelijk terug te vinden zijn. Een uitkomst voor zoon Salim.

Lees hier het artikel in dagblad Trouw


4 maart 2021

Gesprek van Karin van den Boogaert (Science ON AIR) met Remco Mostert (Stichting POS) en Martin van der Weg (Stichting Bestaanskracht). Het gesprek gaat over een smartwatch met app waarmee mensen met een ernstige psychische aandoening een houvast wordt geboden wanneer ze buiten de ggz-instelling zijn. De app biedt een aantal functies ter versterking van de zelfredzaamheid. Daarnaast wordt voorkomen dat iemand vermist wordt. Wanneer het iemand niet lukt zelfstandig terug te komen naar de woonlocatie kan deze persoon worden opgehaald. Het doel hiervan is om de kwaliteit van bestaan van deze mensen te vergroten.

Link naar de podcast smartwatch voor mensen met een (ernstige) psychische aandoening


4 maart 2021

Gesprek van Karin van den Boogaert (Science ON AIR) met Remco Mostert (Stichting POS) en Martin van der Weg (Stichting Bestaanskracht). Het gaat over het model van de kwaliteit van bestaan van Schalock en Verdugo. Op basis van dit model is een lijst met 48 vragen opgesteld. Er zijn 6 vragen per domein: emotioneel welbevinden, persoonlijke relaties, materieel welbevinden, persoonlijke ontwikkeling, lichamelijk welbevinden, zelfbeschikking, sociale integratie en rechten. Dit instrument kan ook prima worden ingezet bij mensen zonder of met een beperking. Het is hiermee een universeel instrument waarmee een goed beeld wordt verkregen over wat de kwaliteit van bestaan is van een persoon. Het instrument was bedoeld om in de pilot van de Miles smartwatch te worden gebruikt. Dat bleek nog iets te vroeg. Hopelijk wordt het gebruikt na de pilot voor aanvullend wetenschappelijk onderzoek.

Link naar de podcast over het instrument voor het meten van de kwaliteit van bestaan van alle mensen


3 november 2020

Mike Veldhuis (partner in Nalta) in gesprek met vader en dochter Martin en Hannah van der Weg over hoe je als familie het verschil kunt maken voor je zoon en broer die kampt met een psychiatrische aandoening. En hoe een smartwatch/app het gevoel van vrijheid en geruststelling teruggeeft aan mensen die dat nodig hebben.

Link naar de podcast en blog (samenvatting) Miles, je maatje onderweg. Familie innovatiekracht!


10 oktober 2020

Hannah’s broer heeft schizofrenie: Hij is al tientallen keren vermist geweest. Op zaterdag 10 oktober is het de Landelijke Dag Psychische Gezondheid. Een dag die een bijzondere betekenis heeft voor Hannah: haar ouders en zussen hebben samen de Stichting Bestaanskracht opgericht. In oktober brengen zij de zorginnovatie ‘Miles’ uit, een smartwatch en app voor de GGZ om vermissingen te voorkomen en de zelfredzaamheid voor cliënten als Hannah’s broer Salim (32) te vergroten.

Download hier het artikel